Tänk dig att du är gammal. Synen är sämre, balansen är inte vad den en gång var. En bra dag kommer du ihåg att ditt hem nu är på ett serviceboende tillsammans med en massa andra åldringar. Oftast tror du att ditt hem fortfarande är det du själv valde, där du bodde med din älskade och där du uppfostrade dina barn.

Sömnen är nog inte heller vad den borde vara. Sömnen är ytligare och när du äntligen somnat vaknar du med ett ryck! Vad var det som väckte dig? Ett obekant ljud … det är någon i rummet! Nyvaken och skrämd far du upp ur sängen för att jaga ut inkräktaren. Men benen är svagare än de brukade vara, blodtrycket sänkt av sömn och istället för att nå inkräktaren som hotar din familj faller du handlöst och slår hårt i det kalla golvet.

En god natts sömn blir istället en ambulansfärd till närmaste akutmottagning.

Att en äldre person vaknar av nattrondens besök är inte alls ovanligt. Det kan ta tid att somna om. Ibland gör tillsynen mer skada än nytta. Men det behöver inte vara så.

På Cenvigo AB har vi utvecklat en digital tillsynstjänst som dig som vårdgivare se vem som ligger i sin säng och vem som är uppe, utan att behöva gå in i rummet och störa den som sover. Den tillhörande appen låter dig som vårdgivare hålla koll att övriga boende sover tryggt i sina sängar medan du sitter en stund hos den som vaknat och kanske behöver sällskap, en bit mat, eller hjälp till toaletten.

På vår hemsida www.cenvigo.com kan du läsa om den digitala tillsynstjänsten SÄNGSOR™ eller besök oss i vår monter D:14 på MVTe i Kistamässan den 22-23 januari, så berättar vi mer.